Βανέσσα Γερουλάνου – Όταν ένα αληθινό διαμάντι μεγαλουργεί με ημιπολύτιμες πέτρες.

Την έβλεπα χρόνια πολλά πίσω, αρκετά συχνά. Και πως να μην την δεις; Ένας χείμαρρος από μακριά ξανθά μαλλιά σαν στάχυα, αδύνατον να είναι Ελληνίδα λες , αν δεν την γνωρίζεις. Την γνώριζα από το σχολείο -απόφοιτες του Pierce College και οι δύο-, στις ίδιες σχεδόν πάντα παρέες, κοινά στέκια, αντίστοιχα ταξίδια, στα ίδια νησιά χορεύαμε, ξέγνοιαστες και τα γέλια δυνατά, φίλες δεν ήμασταν ποτέ. Έλειπε και πολλά χρόνια από την Ελλάδα. Ως φοιτήτρια του ελιτίστικου Rhode Island School of Design (RISD) στην Αμερική, του St. Martins College of Arts and Design στο Λονδίνο , πίσω στη Ν. Υόρκη για την αρχή μιας σπουδαίας καριέρας που απλωνόταν μπροστά της. Όμορφη. Λυγερή. Πολύχρωμη… Ροζ, κόκκινα, κίτρινα, πράσινα, από τις ελάχιστες που δεν φοβόταν να φορέσει τόσο έντονα χρώματα, και ναι, της πήγαιναν. Ακόμα τα φοράει. Φούξια ρολόι, πράσινα γυαλιά, κόκκινο παντελόνι, μπορντό μπαλαρίνες, συνδυασμένα με κάποιο τρόπο άψογα και με μία πινελιά κομψότητας πάντα σαν υπογραφή στην όλη εικόνα. Τελικά, ο γάμος της με τον Πέτρο Γερουλάνο και η απόκτηση της Ιλεάνας τους στάθηκε και η αφορμή της φιλίας μας. Στο ίδιο σχολείο εμείς τόσα χρόνια πίσω, στο ίδιο και οι κόρες μας, συμμαθήτριες και φίλες κολλητές, στο St. Catherine’s. “Σιγά μην κάνω φίλες καινούργιες σ’ αυτή την ηλικία”.

Και όμως. Η εμπειρία αυτής της ηλικίας είναι αυτή που σου δείχνει νηφάλια τους ανθρώπους που έχουν αυτό το “κάτι” για να τους εμπιστευτείς , που σε γεμίζουν με θετική ενέργεια, που ξέρεις πως δεν θα σε προδώσουν, γιατί πολύ απλά δεν έχουν κανένα λόγο να το κάνουν. Που πιστεύουν σε σένα και σε παρακινούν να καταφέρεις πράγματα που δεν πίστευες ότι μπορείς να καταφέρεις , και που στη τελική, όταν σκέφτεσαι με ποιον θέλεις να περάσεις καλοκαιρινές διακοπές, Χριστούγεννα, Πάσχα και άλλες αργίες, ναι, είναι με αυτή τη “νέα” φίλη. Η σειρά κοσμημάτων που σχεδιάζει με τόση επιτυχία με την ονομασία “Vanile on the Rock” είναι ένα παιγνίδι του ονόματος της με αυτά της κόρης και του άντρα της. Οι πέτρες που χρησιμοποιεί μοναδικές σε συνδυασμούς ανατρεπτικούς , εμπνεύσεις από τα πολυάριθμα ταξίδια της. Τα κοσμήματα της γίνονται talk of the town. Ξενυχτάει σχεδιάζοντας, δουλεύοντας τις υπέροχες πέτρες της, δεν παραπονιέται όταν της ζητάμε να μας φτιάξει άλλο ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με Αμέθυστους , άλλο ένα pendant με Crystal Quartz , άλλο ένα βραχιόλι με τις απίθανες πέρλες της, άλλο ένα δαχτυλίδι με λάβα. Και μας αρέσουν τόσο πολύ όλα όσα σχεδιάζει , γιατί τα κοσμήματα της είναι προέκταση της πολύχρωμης ιδιοσυγκρασίας της, του αληθινού της χαμόγελου, του γνήσιου κεφιού της, της έμφυτης κομψότητας της . Και αυτοί από μόνοι τους, είναι λόγοι αρκετοί για να αγαπάμε το Βανεσσάκι μας.

Τα κοσμήματα της -ξεκινάνε από 20 ευρω έως….!- μπορείτε προμηθευτείτε στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που θα πραγματοποιηθεί υπέρ του Συλλόγου “Μαζί για το Παιδί”, αυτό το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στο Εμπορικό Κέντρο Τατοϊου ή στις διευθύνσεις www.gemmastone.com και www.vanileontherock.com

squaregluComment